CNSME

O Mea e A'afia ai Filifiliga Pamu Slurry — Pa'ila Malosi

Pa'u mamae masani ona fa'aogaina slurries i fa'aoga o la'au e amata mai i le fa'agaioiina e o'o i le fa'aogaina o le suavai leaga. O le fa'afoeina o lenei paluga malo-suava e faigata. O le mea autu i le pamu slurry o le tele ma le natura o le sua i totonu o le suavai, faʻapea foʻi ma le ituaiga o ofuina ma le pala o loʻo faʻaalia e nei solids O pamu centrifugal e masani ona faʻaaogaina i fale gaosi oloa mo le pamu palapala. O pamu nei e manaʻomia ni manaʻoga faʻapitoa e pei o: uiga o mea mautu ma slurries, tikeri o le puipuiga mai le ofuina ma le pala, ma isi mea leaga (solids settling). O lenei mea e manaʻomia le amanaʻiaina o le mautu o le faʻaogaina o le pamu, ola tautua, fetuutuunai o le faʻaogaina, ma le faʻaaogaina o le malosi.

Fa'ameamea pamu slurrymai Saina o le a faʻafeiloaʻi oe i le faʻaogaina o pamu slurry centrifugal, faʻaogaina uiga, mea filifilia, ma isi.

O le mana'oga muamua o le pamu slurry o le lava lea o le ola tautua. O le pala o slurries e matua faigata lava. I le tele o faʻaoga, o nisi o vaega o loʻo i totonu o le paluga sua-suavai e lapopoa tele, o lea e tatau ai ona pasia e le pamu slurry e aunoa ma se faʻaleagaina.

O pamu slurry e taulaʻi i le lapopoa ma le faʻaogaina o mea mautu e pamu. Ona o nei manaʻoga, o pamu slurry e masani ona lapopoa nai lo pamu vai mama. E le gata i lea, o le faʻafefeteina o le pamu slurry o se tasi lea o mea taua i le filifilia o mea.

O le fa'atinoga o pi'opi'o opamu slurry centrifugale fa'atatau i le vai o lo'o pamu. Ina ia fuafuaina le faʻatinoga o le pamu manaʻomia, e taua le faʻamaonia o le i ai o mea faʻamalosi i totonu o le slurry e feaveaʻi, faʻapea foʻi ma le tele o le vaega, tufatufaina, mamafa faʻapitoa, faʻatonuga ma isi mea taua o nei solids.


Taimi meli: Mati-25-2022