CNSME

O le malamalama o Pumps Centrifugal

E uiga iPamu Centrifugalmo le pamuina o otaota vale
O pamu centrifugal e masani ona faʻaaogaina mo le pamuina o otaota, aua o nei pamu e faigofie ona faʻapipiʻi i lua ma sups, ma faigofie ona feaveaʻi mea faʻafefe o loʻo i totonu o le otaota. O le pamu centrifugal e aofia ai se uili taamilo e taʻua o le impeller lea e faʻapipiʻi i totonu o se pusa malulu e fesoʻotaʻi i ai paipa faʻafefe ma paipa kiliva poʻo le mea autu maualuga.
O impellers o pamu centrifugal o loʻo i ai ni vane faʻafefeteina i tua e le o matala pe i ai ni ufiufi. O impeller tatala e leai ni ufiufi. Impellers semi-tatala e na o le pito i tua. Impellers tapuni o loʻo i ai uma pito i luma ma tua. Mo le pamuina o otaota vale e masani ona fa'aogaina impellers ituaiga matala pe semi-tatala.
O le kilia i le va o vane o le impeller o loʻo tausia ia lava le lapoʻa e faʻataga ai soʻo se mea malo e ulu atu i totonu o le pamu e pasi i fafo ma le vai ina ia le poloka le pamu. E pei o le fa'afoeina o otaota vale fa'atasi ai ma mea tetele tetele, o mea fa'aoso e masani ona mamanuina i ni nai vane laiti. O pamu e itiiti le vane i totonu o le impeller poʻo le tele o le kilia i le va o vane e taʻua o pamu e le faʻafefe. Ae ui i lea, o pamu e itiiti ni vane i totonu o le impeller e le lelei tele.
O se atigi pusa e ta'ua o le volute casing o lo'o tu'uina fa'ata'amilo i le impeller. I le pito i totonu o le pamu i le ogatotonu o le pusa o loʻo fesoʻotaʻi ai se paipa suction, o le pito pito i lalo e faʻafefe i totonu o le vai i totonu o le tane poʻo le sump lea e tatau ona pamu pe siitia i luga.
I le pito i fafo o le pamu o loʻo fesoʻotaʻi ai se paipa faʻapipiʻi poʻo le maualuga maualuga e tuʻuina atu le vai i le maualuga manaʻomia. E latalata ane i le vaituloto o le pamu i luga o le paipa tiliva po'o le alafa'aa'e a'e o lo'o tu'uina atu ai se alatoto e tu'u atu ai. O le alavai tu'uina atu o se alavai fa'apa'u po'o alatoto faitotoa lea e tu'uina atu ina ia mafai ai ona fa'atonutonu le tafe o le vai mai le pamu i totonu o le paipa tu'uina atu po'o le fa'aoso maualuga
O lo'o fa'apipi'i le fa'aoso i luga o se 'au e mafai ona i ai lona axis pe fa'ata'atia pe fa'asaga. O lo'o tu'u fa'atasi le u'amea i se puna mai fafo o le malosi (e masani lava o se afi eletise) lea e tu'uina atu le malosi mana'omia i le impeller ma fa'asolo ai. Pe a taamilo le impeller i totonu o le pusa e tumu i le vai e pamu, o se vortex faʻamalosi e gaosia lea e tuʻuina atu ai se ulu centrifugal i le vai ma faʻatupu ai le faʻateleina o le mamafa i le tele o le vai.
I le totonugalemu o le impeller (/3/) ona o le gaioiga centrifugal, ua faia ai se vaega gaogao. O le mea lea e mafua ai le suavai mai le sump, lea o loʻo i luga o le mamafa o le ea, e faʻavave atu i totonu o le paipa suction i le mata o le impeller ma suia ai le vai lea o loʻo faʻateʻaina mai le taamilosaga atoa o le impeller. O le maualuga o le mamafa o le vai e alu ese ai le impeller e faʻaaogaina i le siiina o le vai i le maualuga manaʻomia.
O pamu mo le pamu lapisi e masani lava o faufale uma. Afai e pala le lapisi o lona uiga e tatau ona fa'aogaina le fau u'amea. E fa'apea fo'i, pe a iai i totonu o le lapisi ni mea ma'ale'a, e mafai ona fa'aoga pamu e fau i mea e fa'asa'o po'o le fa'alava o le elastomer.

Taimi meli: Sep-15-2021